Új rendelő és új otthon

Eladó házat kerestem nemrég, ahol a földszinten be tudtam rendezni az új rendelőmet, az emeletem pedig a családi fészkünket a feleségemmel is a kislányommal. Budapest óriási, én pedig olyan helyet próbáltam keresni, ahol nem nagyon akad konkurencia kínai orvoslás terén. A feleségem pedig nyugalmat akart. Úgyhogy egyértelmű volt, hogy valamelyik külvárosi negyedben keresünk házat, közel az adott negyed központjához, de azért nem a legzsúfoltabb részen. Szerencsére sikerült megtalálnunk ezt a házat, és holnaptól már újból elkezdem a rendelést is, de a szerencsémet abszolút a Nextapro apróhirdetések oldalnak köszönhetem, ahol nagyon nagy választékból tudtam keresgélni az eladó lakások között.

A weboldalt már régebbről ismertem, mert többször vásároltam és adtam is el már ott apróságokat, és onnan tudtam, hogy házakat is lehet vásárolni róla, hogy ügyeim intézése közben tanulmányoztam a weboldalt. Például elolvastam a szabályzatot, amit valószínűleg kevesen szoktak. De azt is elolvastam, hogy mit ajánl a Nextapro csapata arra, hogy hogyan kerüljük el azt, hogy nehogy becsapjanak minket. Nagyon pozitív dolognak találom, hogy ennyire odafigyelnek az őket használó emberekre, még akkor is, ha egyébként ez lakásvásárlásnál pont annyira nm aktuális. Nem a becsapás, az simán megtörténhet. De valószínűleg nem vagyunk annak a veszélyében, hogy az árusító előre utalva küldi a pénzt és aztán nem küldi el a csomagot postán. Mert ez az egyik legnagyobb hiba. De egy házat ugyebár látni kell, mielőtt az ember megveszi. Én például négyet is megnéztem, két különböző kerületben, amíg sikerült dönteni. Mind a négy esetében megismerkedtem a tulajdonosokkal, pedig a négyből hármat ügynök árult. A tulajokkal pedig részletekről beszélgettem, árakról, alkuról. Nem éreztem úgy, hogy becsapni szeretnének. Habár az egyikük, a házát élőben látva, azt hiszem túlságosan felárazta azt. Na de nem baj. Nem is azt vettem meg, hanem azt, amelyiket negyedikként néztem meg.

Először csak egy kerületben keresgéltem, és abból néztem meg a profil alapján leginkább tetsző hármat. De mivel nem teljesen jöttek be, átbeszéltük a feleségemmel még egyszer a dolgokat és beválasztottunk még egy lehetséges külvárost is. A Nextapro keresőjében kiválasztottam, hogy házat keresek, aztán azt, hogy Pest megyében, és azon belül pedig kiválasztottam a megfelelő külvárost. És azonnal ott is volt, a több oldalas listán harmadikként szerepelt a ház, amiben már hetek óta lakunk, és ahol holnap megkezdem a rendelést. Nem félek attól, hogy itt nem lesznek kuncsaftjaim, mert a belvárosban is hamar rám kaptak az emberek és imádtak. Szerintem itt is össze fog jönni.

Blog