A kinai motoros, akciós bukósisak

Manapság már elég vegyes minden ország lakossága. Nem is tudom, hogy nálunk hány nemzetiségű nép élhet? Vajon aki ide jönnek, miért válasszák a mi országunkat?

A vásárlás

Manapság már minden országból érkezik hozzánk áru. Sajnos a kínálat egyre nagyobb, de vele együtt a minőség viszont romlik. Bár ha azt veszem, hogy amit megvettem régen gépeket, azon bírták, mondjuk 10 akár 20 évig is kényelmesen. A mostani gépek, mintha be lennének valahogy állítva, olyan 5 és 8 év közé. Sajnos nem tart minden örökké. Azért azt nem is említem még, hogy egy mosógép azért nem éppen az olcsó kategória.

Persze mit is várhatnánk, ha már nem is magyar dolgokat vásárolunk, a szervizelésük pedig mindegyiknek vicc kategória ismét. Jól ki van ez találva, hogy az ember mindenből x évenként újat vásároljon.

Vajon mindenre szükségünk van

Azért az is elgondolkodtató, hogy mindezekre az eszközökre szükségünk van e? Mert ugye ismét a nagyanyáink évei jutunk eszembe, nekik sem volt számos elektromos eszközük, és mégis működött minden. Nem mellesleg, ha már a mosógépet említettem, akkor azt is vegyük figyelembe, hogy ők régen még kézzel mostak. Jó, jó tudom, más világot éltünk, a nők is mást csináltak, nem volt munkahelyük…water-815271_640

Mindenki rohan

A minap a piac környékén jártam. Amúgy is rossz az idő mostanság, mindenki rohan, és az eső sem teszi jobbá a kedvemet. A szürkületet csak a különböző reklámok törik meg, villogó fényekkel. Itt egy akciós bukósisak felírat, vagy mondjuk egy nyitva tábla…

Jártál már úgy, hogy lefröcsköltek? Na én a minap jártam úgy, a piac melletti utcából vágtázott ki egy kocsi, gondolom nem éppen ötvenes sebességgel, és akik a zebránál álltunk, mind vizesek lettünk. Szerintem ha megállt volna, tuti lincselős hangulat kerekedett volna. Azt hiszem mindenkire rá férne már egy kis napfény, és boldogság vele együtt.

 


Blog