Ép testben ép lélek – otthon is

Ép testben ép lélek – de vajon ugyanígy gondolkodunk-e az otthonunk kapcsán is?

Már az időszámításunk előtti Kínában is hitték, lakhelyünk megfelelő meghatározása kulcs lehet a lelkünk nyugalmához. Az ősi kínai fengsuj hagyomány szerint az embernek és a természetnek szoros kapcsolatot kell ápolnia. Értékeink összegyűjtése és megőrzése nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy megtaláljuk lelki békénk és a boldogsághoz vezető kulcsot.

A mai modern, rohanó világban sokszor megfeledkezünk ennek az ősi tanításnak a fontosságáról. Pedig a fengsuj évszázados igazságokra világít rá, amelyeket a jelen civilizáció modern körülményei között is lehet értelmezni, igaz, távolabb kell keresni a megoldást, és el kell vonatkoztatnunk a fengsuj szó szerinti értelmezésétől.

Én legutóbb arra jöttem rá, hogy az otthonom kinézete, rendben tartása nagyon fontos a számomra – nem csak azért, mert egyébként is rendszerető ember vagyok, hanem mert a tiszta, rendezett lakásban a lelkem is megnyugszik, úgy érzem, otthon tényleg biztonságban, védett állapotban vagyok. A rendrakáson, illetve a bútoraim és a használati tárgyaim megfelelő elrendezésén túl a napokban ennél is messzebb merészkedtem az otthoni béke megteremtésében, és megkötöttem életem első lakásbiztosítását, hogy a váratlan helyzetek se billentsenek ki a lelki nyugalmamból.

Számomra a tökéletes megoldást a www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalt böngészve jött el, amelyet jó szívvel ajánlok mindenkinek, aki az otthona megóvása érdekében biztosítás megkötésén töri a fejét. Biztos vagyok benne, hogy életem legjobb döntését hoztam meg azzal, hogy lakásbiztosítást kötöttem, ráadásul hazai szolgáltatónál: így többé semmilyen káresemény vagy előre nem látható szituáció nem billenthet ki a lelki nyugalmamból, hiszen tudom, hogy a biztosítómra minden körülmények között számíthatok.

Korábban leginkább a betöréstől féltem. Úgy éreztem, az otthonom egy szentély, és ha valaki rossz szándékkal beront az ajtón, kárt tesz az ingatlanban, és elviszi a legféltettebb vagy a legértékesebb személyes tárgyaimat, nem csak az anyagi helyzetemet nehezíti meg a javítás és a készülékek visszapótlását érintő többlet költségek miatt, hanem az otthon szentségét is megsérti. Épp ezért nekem a lakásbiztosítás legmegnyugtatóbb része, hogy ha valaki besurran, vagy másnak adja ki magát, mint aki, én pedig jóhiszeműen beengedem őt a privát szférámba, az otthonomba, nem kell többet attól tartanom, hogy visszaél a helyzettel: az ilyen jellegű károkért ugyanis szintén térítést kapok. Ha pedig valaki vandál módon tönkre tenné a kerítést, vagy festékkel megbecstelenítené a ház falát, megint csak számíthatok a biztosító segítségére, hogy az otthonom újból a régi fényében pompázhasson.

Elmondhatatlanul hálás vagyok a www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas nyújtotta lehetőségeknek, amióta rájuk leltem, teljesen megváltozott az életem. Nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá váltam, mert tudom, bármi történik velem az út során, amit úgy hívünk, ÉLET, a biztosítómra, mint hű társamra minden élethelyzetben számíthatok.

Blog