Mindig jó, ha az embernek vannak lelkes barátai

Tudni kell, hogy én rengeteg dokumentumfilmet nézek. Persze szelektálok közöttük, nem nézek meg akármit, csak azt, ami megfelel az érdeklődési körömnek. De ezt legutóbb megcáfoltam. A kínai alternatív gyógyászatról volt egy dokumentumfilm, a kialakulásáról, az alapjairól és hogy milyen betegségek, illetve tünetek esetén alkalmazható. Bevallom, én az alternatív gyógyászatban annyira nem hiszek. Mármint azt gondolom, hogy egy bizonyos szintig működhet, de előbb-utóbb eljön az a pont, amikor ez már kevés. Persze tudom, hogy rengeteg orvos foglalkozik természetgyógyászattal és alternatív gyógyászattal, de szerintem ezek inkább csak kiegészítők, annak viszont kiválóak. Ezzel nem zárom ki, hogy önmagában teljesen működésképtelen legyen, hiszen a kínai orvoslás világszinten ismert és sokan el is ismerik, de nekem egyszerűen nem válik be. És mint minden esetben, itt is szerintem fontos a hit, hogy hiszünk-e és ha igen, mennyire, egy adott gyógymódban.

Szóval, nagyban néztem ezt a dokumentumfilmet, amit egyébként egész érdekesnek is találtam, úgy az első tíz percben, mivel csak eddig jutottam. Ugyanis az egyik legjobb barátom hívott telefonon. Mikor már harmadjára is hívott, láttam nem adja fel, így felvettem.

Én ennyire lelkesnek talán még sosem hallottam őt, csak úgy pörgött a nyelve, már alig értettem mit mond.

A lényeg az volt, hogy kitalált jövő nyárra egy nagyon jó programot, és ha tetszik, ha nem muszáj lesz nekem is mennem, mert ehhez legalább 5 ember kell. Hirtelen el sem tudtam képzelni mit talált ki. Gyorsan átdobott egy linket, hogy jobban megértsem, miről is van szó. Ezt küldte: https://balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/.

Még meg sem nyitottam, de már szinte mindent elmondott. Ő is épp egy dokumentumfilmet nézett egyébként, a halakról, amikor is eszébe jutott, hogy ő még életében nem horgászott, és ezt gyorsan pótolni kell, ráadásul a lehető legmenőbb módon.

Így hát kitalálta, hogy jövő nyáron elmegyünk horgászni egy vitorlás hajón a Balaton kellős közepére. Ennek a balatoni horgászatnak a csomagjában benne van: egy vitorlás hajó bérlése, halradar, mert hát neki különösen kell, mert azt mondta, ő nem ismeri a halak jelzéseit, csalit is adnak, iszogatni is lehet, és még segítségünk is lesz, ugyanis túravezetőt is kapunk. Közben együtt is lehetünk a barátainkkal, új élményt is szerezhetünk, szóval maga a tökély az egész.

Annyira lelkes volt, hogy nekem is egyre jobban kezdett tetszeni az ötlet, elvégre, még én sem éjszakáztam a Balaton közepén sosem.

Mondta, hogy van ám nappali horgászati lehetőség is, az is tök jó, ugyanúgy vitorlásról, mindennel együtt, ami az éjszakai horgászattal jár, de hát az ég egy kezdő horgásznak is túl könnyű, mert mindent lát. Igazából itt már kezdtek kétségeim adódni, hogy egyáltalán tudja-e, hogy mit jelent a horgászat, de szerintem csak annyira belelkesült, hogy egyből be akarta dobni magát a mély vízbe.

Miközben beszéltünk, a csoportos baráti beszélgetésünkbe küldött egy üzenetet:

„Sziasztok! Jövő nyáron ez lesz: https://balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/. Írtam e-mailt, már zajlik az egyeztetés. Csak szólok, hogy tudjátok, mikorra kell szabaddá tennetek magatokat. Puszi!” Nem mer senki ellenkezni. Úgyhogy ez lesz. Legalább mindent megszervez helyettünk.

Blog