Gyors megoldásokra: www.autopalyamatrica.hu

Családom néhány tagja az öregkor közeledtével egyre több dolog iránt kezdett el érdeklődni. Meglepte őket az öregedés szele és szeretnének minél tovább kitartani és a lehetőségeikhez mérten, minél tovább itt maradni a földi porhüvelyükben. Azért én meg tudom érteni őket. Nem könnyű elfogadni az élet elmúlását. Szóval én mindenben támogatom az édesanyámat és a nagynénémet, mert szeretem és megértem őket.

A támogatásom azonban, mint az utóbbi időben kikristályosodott számomra, nem merül ki annyiban, hogy elismerő szavakkal dicsérem őket egy-egy fiatalító tai chi óra után, vagy együtt gyakorolom velük a számomra kivitelezhetetlen és nevetséges jógagyakorlatokat. Ugyanis azt vették a fejükbe, hogy kitanulják a kínai orvostudományt. Legalábbis alap szinten. Ha őket ez megnyugtatja, gondoltam, akkor nekem sem lehet ebbe nagy beleszólásom.

Mint azonban utólag kiderült, ez azt is jelenti, hogy el akarnak menni különböző oktatásokra, konferenciákra és rendezvényekre. És mivel egyikük sem vezet, édesapám pedig kerek perec kijelentette, hogy ő ilyesmiben nem vesz részt, ezért hát rám hárult az a megtisztelő feladat, hogy őket fuvarozzam.

Félre értés ne essék, nem mintha nekem ez bármiféle terhet jelentene. De: vannak itt azért apró bökkenők, amikkel a hölgyek elfelejtettek foglalkozni. Többek között, hogy a különböző állomások hol vannak helyileg, illetve, hogy összesen mennyi ilyen kiruccanásra számíthatunk egy év alatt.

Tavaly karácsonyra pedig azt kapták tőlem, hogy én mindenhova a legnagyobb örömmel elviszem őket, előtt azonban tájékoztassanak róla, hogy mikor és hova szeretnének elmenni. A szállásokat intézzék ők maguk, de az utazás minden költségéről és járulékos feladatairól én fogok majd gondoskodni. Egyébként is elég bonyolult ám egy-egy ilyen nagyobb volumenű autós túra összehozása. Kaptak tőlem egy kis tervező füzetet, amibe minden információnak hagytam helyet, amire nekem csak szükségem volt és meghagytam nekik, hogy legkésőbb szilveszterre kitöltve adják vissza nekem.

Az átadás meg is történt, így már csak nekem volt feladatom a tervezéssel. Nagyon meghatódtak mindketten, hogy milyen jó gyerek vagyok, hogy ennyi időt szánok a probléma megoldására. Én persze elfogadtam minden jó szót és köszönetet és hagytam simogattatni az egómat. Holott a problémát igazából nagy egyszerűen meg tudtam oldani a www.autopalyamatrica.hu oldal segítségével.

Már nagyon régóta használom ezt az oldalt olyan alkalmakkor, mikor messzebb kell merészkednem mint a 20 kilométeres környezetem. Az utazásaim azonban kizárólag a környéken szoktak lezajlani. Évente egyszer kétszer azonban szükségessé válik, hogy igénybe vegyem az autópályák szolgáltatásait is, így elkerülhetetlen, hogy időről időre autópályadíjat fizessek. Na, az ilyen esetek kényelmes és könnyed megoldására találták ki ezt az oldalt, aminél fantasztikusabb megoldást nem tudok elképzelni, ha valaki autópálya matricát akar venni egy utazása előtt.

De a legjobb benne, hogy nem pusztán arra szolgál, hogy megvedd itt a szükséges autópálya matricádat. Ennél sokkal nagyobb segítséget képes nyújtani számodra. Segít neked az útiterved összeállításában, megmutatja merre találhatók a fizetős utak, sőt még arra is van lehetőséged, hogy fizetés mentes utakat ellenőrizhesd.

Az oldalon keresztül mindig meg tudod nézni, hogy hol tart az autópálya matricád érvényessége. Ráadásul applikáción keresztül is elérhető a szolgáltatás, ami még sokkal jobban le tudja egyszerűsíteni az utazás megtervezését. Amikor például a metrón jut eszembe, hogy a hétvégén bizony utazni fogunk, akkor nagy segítség, hogy ott helyben elintézhetem a dolgot és nem kell végig görcsben ülnöm, hogy jajj, csak el ne felejtsem hazáig.

A türelmetlenek számára a főoldalon, jól látható helyen a leggyakoribb és legfontosabb kérdések is szerepelnek, így egyfajta gyorshívóként lavírozhatnak az oldalon.

Hát, szóval, soha ennél nehezebb dolgom ne legyen azzal, hogy örömet szerzek a szeretteimnek a segítségemmel és az utazások megszervezésével!

Blog