Napelemes rendszer itthon és külföldön

Tavaly nyáron Németországban voltunk pár napot a párom húgánál. Hát teljesen el voltam halva attól, hogy némelyik része mennyire fejlett hozzánk képest. Mi még csak kis cipőben járunk hozzájuk képest.

A fejlesztések
Hogy mire is gondolok? Ha csak abból indulok ki, hogy amint átlépem a magyar- osztrák határt, már fele annyi szemét van, mint itthon. Miért is van ez? Mi miben vagyunk mások tőlük? Nem érdekel a környezetünk?
Kint napelemes rendszer is sokkal elterjedtebb mint itthon. Míg nálunk alig látni egy egy házon, addig ott már teljesen normális ha valakinek van egy ilyen rendszere. Amikor kint voltam, igaz sokkal másabb volt, és én is örülnék, ha nálunk is így lenne, de azt is tudom, hogy nem tudnék kint élni. Hogy miért?
A külföldi élet
Persze mindent meg lehet szokni, és a párom is azt mondja hogy soha ne mond azt hogy soha, mert nem lehet tudni hogy mit hoz a sors, és hogy mikor kell esetleg nekünk is anyagi okok miatt kimenni, de szerencsére egyenlőre szó sincs róla. Nem is tudom, hogy képes lennék e megszokni?. Te már gondoltál erre? Persze remek volt kint lenni, hiszen csak más amikor az ember nyaralni megy, nem pedig folyamatosan ott él. Élveztem, hogy sétáltunk, nézelődtünk, és kicsit kikapcsolódtunk, de ez is megszokott lehet, mint ahogy itthon is.
Persze sokan azt gondolják, hogy ott minden fenékig tejföl, pedig ez nem így van. Mivel külföldi vagy, bizonyítanod kell, sokkal többet kell letenned. Na és akkor mg ott van a nyelv is, amit meg kell tanulni szinte anyanyelvi szinten, ha el akarsz érni valamit. Én nem tudnám megszokni. Nagyon jó volt kint, mint ahogy fentebb is említettem, de sokkal jobb volt hazajönni a mi ki otthonunkba, és magyar szavakat hallani, ekkor tudtam igazán, hogy itthon vagyok.

Blog