A vezérlés cseréjének is megvan a maga ideje!

A kínai orvoslás egyik alapelve szerint nem árt ismernünk testünk biológiai óráját. Azok számára, akik utaztak már repülővel, nem idegen a jetlag érzése az időeltolódás következtében, és sokan a téli-nyári óraátállítást sem viselik jól. A kínaiak szerint nem véletlenül, mivel minden szervünk aktivitásának megvan a saját kiemelt időszaka. Ha tehát éjszaka mindig ugyanabban az időpontban ébredünk fel, érdemes az adott órához tartozó szervet megvizsgáltatni.

Ugyanúgy, ahogy a szervezetünkben, autónkban is fontos, hogy minden óramű pontossággal és jó időzítéssel működjön. Ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni az olyan fontos tényezőket, mint például a láncos vezérlés csereperiódus.

A metaautoszerviz.hu nagy tapasztalattal rendelkezik a különböző vezérlések cseréjének terén, és ők is csak azt tudják mondani, hogy a láncos vezérlés csereperiódus minden esetben eltérő. Bár vannak gyártói javaslatok és a megtett kilométerszámhoz köthető ajánlások is, a csere ideális időpontjának meghatározásához lényegében együtt kell figyelembe venni a kettőt. Az autónkat ugyanis senki más nem használja pont ugyanúgy, mint mi! Ha pedig túl későn merül fel a csere gondolata, előfordulhat, hogy addigra már más alkatrészek is meghibásodásnak indulnak.

Az első alkalommal én is belefutottam ebbe a csapdába. Volt egy drága, prémium kategóriás autóm, amit tudtam, hogy bonyolult lett volna szétszedni, meg egyébként is csak olyan helyekre mentem vele, ahol biztos nem tesznek benne kárt, ezért addig húztam a csere időpontját, amíg csak lehetett. Aztán zörögni kezdett a motor, és már nem volt mit tenni. A metaautoszerviz.hu-nak is volt munkája bőven a kocsijavítással, de végül mindent profin megoldottak. Azóta nem is nyúlhat más a verdámhoz!

Blog