Teavásárlás közben is szóba kerülhet a padlófűtés ár

Elég régóta vagyok híve a természetgyógyászatnak. A nyugati orvoslásban már hosszú évekkel ezelőtt mélységesen csalódtam, bármi bajommal, gondommal fordultam felé, a vége mindig az lett, hogy segíteni ugyan nem tudtak, de egy csomó pénzemtől megszabadítottak. Egyszerűen elidegenedtem attól a hozzáállástól, hogy csak tüneteket hajlandóak kezelni, abszolút nem foglalkoznak a betegség forrásának megtalálásával, a kórság megelőzésével. “Beteg vagy? Nesze, itt ez a pirula, talán segít. Ötezer forint lesz.” – és hasonlók. Minden alkalommal úgy éreztem, hogy az egészségemen, avagy pont a rossz állapotomon nyerészkednek, hogy minél több és drágább gyógyszert tudjanak nekem felírni.

Az ázsiai orvoslással is ennek kapcsán ismerkedtem meg, ugyanis kétségbeesetten igyekeztem valami kiutat találni az orvosok és a gyógyszergyárak szorításából. Egészen újszerű volt a számomra, hogy az egészségügyet a másik oldalról, vagyis a forráskezelés és a megelőzés, erősítés felől is meg lehet közelíteni. Olyan volt a számomra, mint amikor a fuldokló végre el tudja küzdeni magát a felszín fölé és újra levegőt tud venni. Sokan próbáltak lebeszélni, akik az európai orvostudomány feltétlen hívei, hogy kuruzslás az egész, növényi hatóanyagokkal nem lehet gyógyítani, igenis a pirula a megoldás mindenre, mert az orvos azt írta. Hát, a nagy francokat! Nekem eddig csak a természetes gyógykészítmények hatottak, ezeknél is fogok maradni!

Egész csomó kisebb boltot ismertem meg így, mindegyikbe valamelyik másik termékért járok, amelyik az adott helyen a legjobb. Az egyik kedvenc boltom Chen bácsi üzlete a belvárosban, hozzá például ginzeng teáért szoktam betérni. Kedves, idős kínai bácsi, mindig nagyon örül, ha betérek hozzá, és nemegyszer valami ajándékot is elhelyez a szatyromban. Egyszer aztán arra mentem oda a bolthoz, hogy zárva volt, és bentről nagy munkazaj hallatszott. Az ajtón csak annyit írt a cetli, hogy felújítás miatt ideiglenesen zárva. Na szép, gondoltam, szólhatott volna az öreg előre, és még egy dátum sincs kiírva, hogy mikortól érdemes próbálkozni. Egy kicsit megbántódtam ezen, és mentem másik helyre, Chen bácsit pedig hanyagoltam vagy két hónapig.

Időközben beköszöntött az ősz, ami abban az évben kimondottan hidegre sikerült, már október végén el kellett kezdeni fűteni. Valamiért úgy hozta a lépés, hogy újra felkerestem az öreg kínai boltját. Teljesen megújult, modern és világos lett, látszott, hogy sok energiát fektettek a renoválásába. Az elrendezés is más volt kicsit, ugyanis eltűntek a régi, ocsmány lemezradiátorok, amik láthatólag a ’70-es évek óta gyűjtötték ott a pókhálót. Viszont még így is nagyon kellemes meleg volt a boltban. Chen úr szokás szerint nagyon örült nekem, bár megkérdezte, hogy hol jártam, de ez persze csak formaság, valódi választ nem várt. Ahogy beszélgettünk, megkérdeztem tőle, hogy milyen újítások kerültek a boltba. Boldogan mutogatott lefelé, és mondogatta az erős akcentusával, hogy padlófűtés. Na, erre felkaptam a fejem, mert már többször javasolták, hogy érdemes lenne nekem is arra váltanom, kifejezetten egészségügyi okokból. Igyekeztem nagyon egyszerűen megtudakolni tőle, hogy cég, weboldal, padlófűtés ár, és hasonló kulcsszavak, hátha ebből előbb megérti. Természetesen megértette mit akarok, és mondta, hogy az unokájával leíratja és ha legközelebb jövök, akkor odaadja. Nagyon megköszöntem, és távoztam, alig várva, hogy újra jöhessek.

padlófűtés ár

Legközelebb mikor ott jártam már ott várt a papír, rajta egy weboldal címével, egy telefonszámmal, és a bolthelyiség alapterülete a végösszeggel. Szinte loholtam haza, hogy minél hamarabb utánanézhessek a témának, mert amit fejben nagyjából leosztottam, az elég kedvezőre jött ki négyzetméretárban. Az elektromospadlofutes.info oldalán fent is van egy remek padlófűtés ár kalkulátor, ahol körülbelül ki lehet számítani, mennyibe is fog kerülni nekem, ha belevágok. Ezen kívül egy csomó-csomó hasznos pluszinformációt is megtudtam, például a fűtőszőnyegek gyártásáról, a beszerelésről és a telepítés körülményeiről, feltételeiről. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindenből adódik össze egy padlófűtés ára, de azt kell, hogy mondjam, teljesen logikus és egyenes levezetése volt az árképzésnek. A kalkulátor segítségével ki is tudtam számítani, hogy nagyjából mekkora összeget kellene rászánnom, ha a lakásomat ilyen módon tervezem korszerűsíttetni. Arról nem is beszélve, hogy várhatóan mennyivel gazdaságosabb lesz hosszú távon, mint gázzal fűteni, és még környezetbarátabb is! A kért adatok megadása után már kértem is tőlük árajánlatot, és nem kellett csalódnom a szakértelmükben meg a korrektségükben.

A nagy projektbe csak jövőre fogok ugyan belevágni, de már most alig várom, hogy telepítsék, és a következő fűtési szezonban már ezzel melegíthessem a lakásomat. Talán egynémely egészségügyi gondom is megoldódik, ha megszűnik a keringő por és a száraz levegő, amit az eddigi fűtésem okozott.

Blog