A bárányhimlő is hamarabb elmúlik, ha vidáman múlatjuk az időt

Amikor az öcsém, Bálint elkapta a bárányhimlőt, otthon kellett maradnia sokáig, nem mehetett iskolába. Én szerencsére már óvodás koromban elkaptam, ezért nem kellett attól tartanom, hogy engem is megfertőz. Anyukám híve a természetes gyógymódoknak, sokat tud a kínai orvoslásról, homeopátiáról és az alternatív gyógymódokról. Persze ha komolyabb betegségről van szó, mint például most az öcsém bárányhimlője, betartja az orvosi utasításokat is. Emellett pedig sok teát itat Bálinttal, sok vitamint szedet vele és gyógynövényekkel eteti.

Anyukám azt vallja, hogy a lelki egészség és jólét nagyban hozzájárul az immunrendszer erősödéséhez, a betegségek leküzdéséhez. Így a héten szabadságot vett ki, hogy otthon maradjon Bálinttal és gondoskodjon róla, szórakoztassa. Sokat játszottak, rajzoltak együtt, meséket néztek. Őszintén szólva egy kicsit irigyeltem is az öcsémet, hogy anyu egész nap csak vele foglalkozik, és nem kell iskolába mennie. Előkerült egy pár régi társasjáték a polcról, amiket még kisebb korunkban sokat játszottunk a családdal. Miután ezeket mind végigjátszották, anyunak ki kellett találni valami új módszert, amivel elterelheti Bálint figyelmét a betegségről.

Amikor az öcsém egy délután elaludt, anyu felcsapta a laptopot és utánanézett az interneten pár játékokat áruló webshopnak. Talált is egyet, ami szimpatikus volt neki, ezen már én is böngésztem régebben. Az a neve, hogy jatekwebshop.eu és rengeteg játékot lehet itt kapni, kész gyerekmennyország. Nagyon szeretek néha még most is kutakodni rajta, pedig az itt kapható játékok nagy részéből már kinőttem. A játékokon kívül lehet még rendelni iskolaszereket, többek között iskolatáskát, tolltartót, tornazsákot és írószereket. A plüssök is olyan dolgok számomra, amik sose fognak unalmassá és túl gyerekessé válni. Kinek ne tetszene egy puha, édes, élethű plüss róka vagy elefánt?

A társasjátékokat is meg szoktam nézni néha, mert nagyon sok jó ötletet találok a kínálatban. Nagyon sok játék van, ami megtetszett, azonban még sosem rendeltem innen, mert nekem még nincs bankkártyám. Igaz, hogy készpénzzel is lehet fizetni utánvéttel, de egyedül még nem mertem semmit internetről rendelni.

Anyu is a társasjáték kategóriát nyitotta meg ezúttal, ahol valóban rengeteg szórakoztató, klasszikus és új társasjátékra bukkant. Több csoportba voltak osztva a játékok a társasjáték kategórián belül is. Megtalálható itt sokféle kvízjáték, kirakós, kártyajáték, dominó, party társas, szójáték, stratégiai társas és ügyességi játékok is. Anyu arra gondolt, hogy most inkább gondolkodós játékot választ, mint építőset vagy ügyességit. Ez jobban lefoglalja Bálintot és gyorsabban telik az idő, valamint fekve is tudja játszani.

Így hát megnyitotta az oktató játékok kategóriáját. Itt több korosztály számára is lehet találni nagyon szórakoztató és ugyanakkor oktató jellegű játékokat. Ezeknek a segítségével hasznos ismeretekre tehetnek szert a gyerekek, szinte észre sem véve, hogy a játék közben tanulnak is. Anyunak nagyon megtetszett az „IQ játék gyermekeknek társasjáték” nevű játék. Ez a társasjáték 165 darab kétoldalas IQ kártyát tartalmaz. Ezeken a kártyákon különböző matematikai, nyelvi, vizuális és gyakorlati feladatok vannak, amikkel nagyon jól fejleszthetőek ezek a típusú intelligenciák. Az egyre nehezedő feladatokat meghatározott idő alatt kell megoldani. Anyu megrendelte ezt a játékot, mert nagyon kíváncsivá tette ez a leírás. Ahogy elmondta, nekem is felkeltette az érdeklődésemet, biztosan nagyon érdekes feladatokat tartalmaz a társasjáték.

A megrendelt játékot a cég házhoz szállította, mivel anyunak nem lett volna ideje elmenni a csomagért, hiszen otthon kellett lennie az öcsémmel. Nagyon hamar meghozta a futár a társast. Az öcsém nagyon örült neki, mert ő is szereti az ehhez hasonló gondolkoztató játékokat. Úgyhogy a nap hátralevő részében ezzel a játékkal szórakoztak.

Amikor hazamentem, én is bekapcsolódtam a játékba. A játék vége felé már volt egy pát feladat, ami rajtam is kifogott. Persze a kérdések már csak nekem voltak újak, de mindannyian nagyon jól szórakoztunk velük.

Blog