A kedves, közvetlen eladónak a visszatérő vendégek mindent elmesélnek

Egy boltban dolgozom, ahol olyan eszközöket, alapanyagokat árulunk, amik szükségesek az alternatív gyógymódokhoz. A legtöbb vevőnk visszatérő, egy-egy olyan akad, aki kíváncsiságból tér be hozzánk, de van olyan is, aki direkt azért, hogy elmondja, ennek az egésznek mennyire nincs semmi értelme.. Innen is üzenem az ilyeneknek, hogy ezzel túl sokat nem érnek el, de ha ez a szívük vágya, én szívesen beszélgetek velük is.

Egy nagyon kedves törzsvásárlóm, Anita sok időt tölt el nálunk. Azt hiszem, a családja nem igazán hallgatja meg őt, pedig nagy szüksége és igénye van arra, hogy elmondhassa, mik történnek vele nap, mint nap.

Most például feltévedt a motorjogositvany.com/kategoria/a2-35kw-48le-ra amikor szörfölgetett a neten és eldöntötte, hogy motorozni akar. Ehhez nagyjából el kell tudni képzelni Anitát. Alacsony, vékony testalkatú nő. Rövid, barna haja van, ami általában nem túl rendezett. Gyakran visel nagy, festett vagy batikolt kendőt kiegészítőként és szereti a hippisen bő, nagyon mintás nadrágokat is. Nagyon kedves és jóindulatú, de a legjobb szándékkal sem tudnám vagánynak nevezni, vagy bárminek, aminek köze van a motorozáshoz. Nem ismerem olyan mélyen, de úgy vettem észre, hogy kissé szétszórt, bohókás nő. Én kedvelem, mert kifejezetten szórakoztató, de nem hiszem, hogy én vagyok a megfelelő személy ahhoz, hogy lebeszéljem erről. A motorozás szerintem nagyon menő. Én is kacérkodom néha a gondolattal, de egyszerűen nem való mindenkinek. Vannak, akiknek inkább a biciklit ajánlanám és Anita pont az az ember. Félteném szegényt.

Hab a tortán…

…hogy a motorjogositvany.com/kategoria/a2-35kw-48le oldalon rögtön az A2-es jogosítványt nézte ki magának, mondván, ennél alább nem adja. Én úgy látom, meggyőzhető egy kompromisszumos megoldás felé. Talán érdemes lenne megfontolnia, hogy csak egy A1-est tegyen le. Vagy a B-s jogsijához vesz egy kis aranyos robogót, azt úgyis vezetheti az autós jogosítvánnyal. Kipróbálja magát a lassabb, kisebb teljesítményűn és akkor nem válik azonnal ön- és közveszélyessé az utakon.

Most, hogy ezt megfogalmaztam magamnak, következő lépésként meg kéne mondanom neki is. A családjáról annyit mesélt, hogy van két nagy fia, akik már kirepültek, így nem találkoznak vagy beszélnek egymással minden nap. Abban reménykedem, hogy majd ők ráébresztik a valóságra, amikor mesél nekik a tervéről. Azt hiszem, egy gyermeknek, akármilyen idős már, feladata lenne, hogy legalább megpróbálja életben tartani az édesanyját és megvédeni őt a saját őrült ötletétől.

Nehéz őt elképzelnem, ahogy motorozik, magamat viszont annál inkább. Én is megnéztem a weboldalt, amiről beszélt és tényleg megteszi a hatását, mert engem is elcsábított. A gondolat, hogy a teljes szabadság érzésével száguldok, elkerülöm a reggeli dugókat és nem kell a késő buszokra várnom… Elég vonzó! Kár, hogy nem vagyok annyira impulzív, mint Anita, hogy az efféle hirtelen fellángolásból rögtön neki is vágok a vágyaim beteljesítésének. Mindig találok valami kényelmi kifogást. Nincs időm, nincs pénzem, minek nekem, ilyenek. Ezek valamilyen szinten igazak is, de kis akarattal kiküszöbölhetők. A biztonság kedvéért elmentettem a motorjogositvany.com/kategoria/a2-35kw-48le linket, hogy még érlelgessem magamban ezt a kérdést, de ha mégis úgy döntenék, hogy belevágok, legyen hova nyúlnom.

Anitával kapcsolatban pedig a legjobb megoldás biztos, hogy a kismotor lenne, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon, ahogy a nagymamám mondaná. Vagyis hogy ne érezze azt, hogy bármiben korlátozni akarják, de azért ne jelentsen nagy veszélyt a járókelőkre az utakon. Mellesleg azt hiszem, hogyha le akarná tenni az A2 kategóriára a jogsit, nem valószínű, hogy sikerülne neki. Ezt viszont nem kívánom, mert egy törést okozna az önbizalmában.

Blog