Budapesti körkép, motorosbolt budapest

elderly-114328_640Időközönként ellátogatunk Budapestre, hogy körbe nézzünk, megnézzük időről időre az új nevezetességeket. Ha a lehetőség úgy hozza, akkor egy évben akár több alkalommal is. Hiszen látni való akad bőven azt gondolom.

Az idő persze nem mindig annyira kegyes, mint ahogyan mi szeretnénk. Ami pedig mostanában van, nem is ecsetelném, szerintem mindenkinek elege van már az esőből, és abból, hogy a színek eltűntek, minden csak szürke, egyhangú. Épp eszű ember is befordul ennyi egyhangúság után.

A páromnak amúgy is kellett mennie Budapestre a hétvégén, így azt gondoltam kössük össze egy kis kirándulással. Arra persze nem gondoltam, hogy megint esni fog. Szabadtári program volt a terv, a vár, séta, de így… Nem tudtam, hogy lehet e hinni az időjárásnak vagy sem, mert már akkor is esik, amikor ők azt mondják nem lesz eső. A tél bundás cipőt pedig simán lecserélhetjük egy gumicsizmára, az autót lassan meg egy csónakra.

Felfelé menet azon gondolkodtam, hogy mit is csináljunk, vagy merre menjünk, mert egyáltalán nem volt olyan program ötletem, ami zárt helyre vonatkozik. Ami biztos volt, amíg a párom elintázi, ami miatt jöttünk is, addig én az egyik bevásárló központban sétálgatok. Azárt ha a pénztárcában van pénz egy nőnek nem nagyon gondolom, hogy azon kellene aggódnia, hogy nagyon unni fogja magát. Na jül van, konkrétan nem akartam nagybevásárlást csinálni, de ha valami megtetszik, és ha már úgy is itt vagyok, na meg persze a jó öreg szöveg, hogy ez még elfér…

Miközben sétálgattam, belebotlottam az egyik kijárathoz közeli boltnál egy angol férfiba, aki nagyon mondta a magáét, de szerencsétlen személyzetis nem igazán értette, hogy miről is beszél. Na ha már tanultam angolt, gondoltam hogy vegyem is hasznát, és segítettem neki. Persze a férfi csak egy egyszerű motorosboltot keresett  budapesten. Persze sokszor nehéz megérteni, hogy mit is mondanak a külföldiek, mert vannak ám olyan tájszólással beszélők, hogy minden jó akaratommal sem érten meg, hogy mit szeretne. Vagy lecsípi a szó végét, vagy másképpen mondja, mint mondjuk nálunk a Szeged helyett a Szöged.

Szerintem majdnem két órát töltöttem el nézelődéssel, de gyorsan el is telt. Észre sem vettem, hogy ebéd idő környéke van. Ekkor már a párom is hívott, úgy döntöttünk, hogy egy jó thai ételt fogunk enni, azt otthon úgy sem készítek.


Blog