Kínai gyógynövények boltja ihlette felújítási terv

Nemrég egy kínai orvoslást népszerűsítő patikában jártam, ahol rengetegféle gyógynövényt, illetve alternatív, keleti gyógyászati eszközt lehet kapni. Akkor fordultam ez irány felé, amikor a betegségeimen a nyugati orvoslás egyszerűen képtelen volt már segíteni. Ekkor hallottam egy barátnőmtől a kínai gyógynövényekről, és valóban beváltak a nagyon makacs, múlni nem akaró betegségeimre is.

Ahogy beléptem a jól bevált boltba, meglepődve tapasztaltam, hogy az utolsó látogatásom óta igencsak átalakult. Az egész fel lett újítva, a régi, repedezett csempét teljesen leverték, és újak lettek feltéve. Nagyon szép fehér lett az egész, amit feldobtak a gyógynövények élénk színei, amelyek mindenhol ki voltak függesztve szerte a patikában. Megkérdeztem a kedves eladó hölgyet, hogy honnan merítettek ihletet az új külsőt illetően, mert nagyon ízléses lett. Elmondta, hogy egy alapvetően fürdőszobai felújítási tippekkel foglalkozó oldalról, ahol nagyon sok hasznos dolgot olvastak. Hisz belegondolva egy patikát szintén csempékkel kell kirakni a könnyű takaríthatóság és a sterilitás miatt, mint egy fürdőszobai helyiséget.

Mindenképp azt szerették volna, ha a csempék nagy méretűek, és nem tart sokáig a felrakásuk, mert határidőre kellett elkészülni, hogy a bolt minél hamarabb újra kinyithasson. Találtak is képeket, amin kis fürdőszoba, nagy csempe ötletek voltak, és mindenkinek, aki részt vett a felújítási munkálatokban, nagyon tetszett. Valóban egyediek a szokatlanul nagy méretű csempék mind a falon, mint a padlón.

Azért esett a fehérre a választásuk, mert egyrészt egy nagyon neutrális szín, ami sok mindennel kombinálható. Másrészt a fehér szín mellett jól mutatnak a kínai gyógynövények színes dobozai, nem mellesleg pedig a nyugalmat és a tisztaság érzetét árasztja. De fontos szempont még az is, hogy a világos színű csempéknek nagyobb az ellenálló képességük, mint sötétebb társaiknak, és a kis tereket is nagyítják optikailag. Ezért is jó, ha az ember egy kis helyiségbe a sötét színek helyett inkább a világosakat részesíti előnyben.

Nagyon megtetszett, ahogy beszélt az eladó hölgy az egészről, így az én agyam hátuljába is befészkelte magát az ötlet, hogy mi lenne, ha felújítanám a fürdőszobámat. A nemrég szerzett tapasztalatok alapján biztosan magam is nagy csempét választanék a kis fürdőszobámba. Meglepett, ugyanis nem is gondoltam volna, hogy ennyire jól tud mutatni, mert én mindig is inkább a kisebb méretűek híve voltam. De az ember mindig tanul valami újat, így én is nyitott lennék efelé a megoldás felé.

Viszont nem nem biztos, hogy teljesen fehér csempét választanék, mert nem lenne jó, ha minden nap látható lenne, hogy mennyire van mindenfélével összefröcskölve. Plusz ha például cipővel beszaladnék valamiért, rögtön meglátszódna a kosz, és ismervén magamat, az meg halálra idegesítene. A lelki békém érdekében ezért választanék valami világos, de nem fehér színű csempét. Jó lehet a barna, a szürke vagy az ezekhez hasonló egyéb föld- és pasztellszínek. Ezeket is mondanám egyébként inkább az én stílusomnak.

Nagyon örülök, hogy végül bementem a kínai gyógynövényeket árusító boltba, mert olyan inspirációt nyertem vele, ami hasznomra válhat a fürdőszobám felújítása területén, amit a közeljövőben szeretnék megvalósítani. Ezért javaslom mindenkinek, hogy járjon nyitott szemmel, és legyen kész az újdonságok befogadására, mert ki tudja? Én se gondoltam volna, hogy a kis fürdőszoba, nagy csempe párosítás ilyen jól tud mutatni.

Blog